μεγάλο-ποσοστό-κρατήσεων-e-bnb-megalo-posoto-krathsewn

Μεγάλο Ποσοστό Κρατήσεων Μήνες Πριν το Check-in και Τι Σημαίνει Αυτό

Η βραχυχρόνια μίσθωση, αποτελώντας πλέον έναν αναπόσπαστο κομμάτι του τομέα της φιλοξενίας, έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση μιας σημαντικής ποσότητας επισκεπτών. Αυτό που καθιστά τη βραχυχρόνια μίσθωση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τάση πολλών ταξιδιωτών να πραγματοποιούν κρατήσεις μήνες πριν από τον προγραμματισμένο τους check-in.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό το φαινόμενο φαίνεται να είναι η προγνωστική φύση της σύγχρονης καταναλωτικής συμπεριφοράς. Οι επισκέπτες δεν αναζητούν απλώς ένα κατάλυμα για τη διαμονή τους, αλλά δημιουργούν μια εξατομικευμένη εμπειρία ήδη από το στάδιο του προγραμματισμού του ταξιδιού τους. Η δυνατότητα να κλείσουν έγκαιρα ένα ποιοτικό κατάλυμα ενισχύει τον ενθουσιασμό τους και διαμορφώνει τις προσδοκίες τους για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το φαινόμενο των κρατήσεων που γίνονται μήνες πριν από τον προγραμματισμένο έλεγχο στην περίπτωση των καταλυμάτων με πολλά δωμάτια. Είναι πιθανόν πως αυτό να συνδέεται με την τάση ομαδικών ταξιδιών ή τη διοργάνωση εκδηλώσεων, εκδηλώνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερες χωρητικότητες και κοινόχρηστους χώρους. Εν πάση περιπτώσει, αυτή η τάση ενισχύει την ιδέα ότι η διαμονή δεν είναι απλά μια στάση, αλλά μια κοινωνική εμπειρία που αναμένεται να μοιραστεί με άλλους.

Κατά συνέπεια, ο χρόνος προηγούμενης κράτησης αναδεικνύεται ως καθοριστικός παράγοντας που διαμορφώνει την τελική εμπειρία των επισκεπτών. Οι προσδοκίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου αναμονής ενισχύουν την ανυπομονησία και τον ενθουσιασμό, ενώ οι κριτικές που προκύπτουν μετά τον έλεγχο αντικατοπτρίζουν την πραγματική ικανοποίηση από τη διαμονή και τη συνολική αξία που προσφέρει η εκάστοτε επιλογή διαμονής.

αύξηση κρατήσεων 6+ Μήνες Πριν

Η παρατηρούμενη τάση με το υψηλό ποσοστό κρατήσεων που πραγματοποιούνται 6+ μήνες πριν από το check-in αποτελεί σαφή ένδειξη της εξαιρετικά δυναμικής εξέλιξης στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αυτό το φαινόμενο αναδεικνύει την αυξανόμενη ενημέρωση και επιλογή των καταναλωτών, καθώς εκείνοι που αναζητούν διαμονή εκ των προτέρων επιδεικνύουν έναν προορατικό και πολυσύνθετο τρόπο προγραμματισμού των ταξιδιών τους.

Αυτό το υψηλό ποσοστό προκρατήσεων ορίζει ένα νέο παράδειγμα για τη σημασία της προώθησης και της διαφήμισης με προοπτική. Η ανταγωνιστικότητα των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν περιορίζεται πλέον στις βασικές παροχές, αλλά επεκτείνεται στον τρόπο πώς αυτά προβάλλονται και πώς ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Οι επιχειρηματίες στον τομέα της φιλοξενίας πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία του χρονικού παράθυρου προώθησης και να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους ανάλογα.

Επιπλέον, η πρόωθηση με προοπτική παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία προσδοκιών και ενθουσιασμού στον επισκέπτη. Αυτή η επίγνωση των προσδοκιών τους πριν από το ταξίδι μπορεί να οδηγήσει σε μια θετική αλληλεπίδραση, καθώς οι ταξιδιώτες θα είναι περισσότερο προετοιμασμένοι και πιθανότατα θα εκτιμήσουν περισσότερο τη διαμονή τους.

Συνολικά, το υψηλό ποσοστό προκρατήσεων 6+ μηνών πριν από το check-in αποτελεί έναν ισχυρό δείκτη της αναπτυσσόμενης δημοφιλίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναγκάζοντας τους επιχειρηματίες να προσαρμοστούν στην αναλλοίωτη και επεκτεινόμενη ζήτηση αυτής της εναλλακτικής μορφής διαμονής.

μεγάλο-ποσοστό-κρατήσεων-e-bnb-megalo-posoto-krathsewn

αύξηση κρατήσεων σε Καταλύματα με Πολλά Δωμάτια

Η τάση με τα καταλύματα που διαθέτουν πολλά δωμάτια και παρατηρούν αυξημένο ρυθμό κρατήσεων αποτυπώνει την επιτυχία αυτών των ειδών καταλυμάτων στον σύγχρονο χώρο φιλοξενίας. Η εν λόγω τάση είναι πολλαπλής αιτίας, με τα καταλύματα αυτά να αξιοποιούν πλεονεκτήματα που προσελκύουν ευρύ φάσμα επισκεπτών.

Η δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων ομάδων επισκεπτών αποτελεί καίριο παράγοντα για τον υψηλό ρυθμό κρατήσεων. Οι ταξιδιώτες, είτε πρόκειται για οικογένειες, φίλους ή επαγγελματικά γκρουπ, αναζητούν καταλύματα που προσφέρουν αρκετά δωμάτια για την άνετη διαμονή τους. Ειδικά για ομάδες που ταξιδεύουν μαζί, η δυνατότητα να μείνουν όλοι σε ένα κατάλυμα ενισχύει την κοινωνική εμπειρία και συχνά μειώνει το κόστος ανά άτομο.

Επιπλέον, η ύπαρξη κοινόχρηστων χώρων για διασκέδαση προσθέτει αντίθετη διάσταση στην εμπειρία διαμονής. Οι επισκέπτες εκτιμούν τη δυνατότητα να μοιράζονται κοινές ευκαιρίες για ψυχαγωγία και χαλάρωση, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Κοινοί χώροι όπως σαλόνια, κουζίνες ή αυλές προσφέρουν την ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και δημιουργία δεσμών μεταξύ των επισκεπτών, πράγμα που συμβάλλει στη θετική εντύπωση και στην επιστροφή των πελατών.

Συνολικά, ο ρυθμός αυξημένων κρατήσεων σε καταλύματα με πολλά δωμάτια είναι αντανακλαστικό της επιτυχούς συνύπαρξης ποιοτικής διαμονής και κοινωνικής εμπειρίας, ενισχύοντας τη θέση τους στην προτίμηση των ταξιδιωτών.

μεγάλο-ποσοστό-κρατήσεων-e-bnb-megalo-posoto-krathsewn

Επίδραση στις Κριτικές

Η ενδιαφέρουσα παρατήρηση ότι οι επισκέπτες που πραγματοποιούν κρατήσεις περισσότερο από 6 μήνες πριν από το check-in εκφράζουν πιο θετικές κριτικές αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον δυναμικό στη σχέση μεταξύ των προσδοκιών των επισκεπτών και της τελικής εμπειρίας διαμονής τους. Αυτό το φαινόμενο είναι πιθανό να είναι αποτέλεσμα της ανυπομονησίας και της θετικής προσδοκίας που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου αναμονής.

Καταρχάς, οι επισκέπτες που κάνουν κρατήσεις μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από το check-in είναι πιθανό να διατηρούν υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος για τον προορισμό τους. Η μακροπρόθεσμη προετοιμασία τους μπορεί να σημαίνει ότι επιλέγουν το κατάλληλο κατάλυμα με μεγάλη προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις παροχές, την τοποθεσία και τις ανέσεις που προσφέρει.

Επιπλέον, η ανυπομονησία που προκαλείται από την προσμονή ενός ταξιδιού μπορεί να δημιουργήσει θετικές προσδοκίες. Οι επισκέπτες μπορεί να φαντάζονται με ενθουσιασμό τις δραστηριότητες που θα απολαύσουν, τα μέρη που θα εξερευνήσουν και την ευχάριστη εμπειρία που θα ζήσουν στο κατάλυμα.

Κατά συνέπεια, όταν οι προσδοκίες εναρμονίζονται με την πραγματική διαμονή, οι επισκέπτες έχουν την τάση να εκφράζουν θετικές κριτικές. Αυτό δείχνει ότι η ενδιαφέρονται για μια διαμονή μακριά στο μέλλον μπορεί να επηρεάσει θετικά την αντίληψη των επισκεπτών και να συμβάλει στη δημιουργία μιας εποικοδομητικής εμπειρίας ταξιδιού.

Συνοψίζοντας

Στον επίλογο αυτού του άρθρου, αναδεικνύεται η καθοριστική σημασία που έχει η προηγούμενη κράτηση στην συνολική εμπειρία των επισκεπτών και στη διαμόρφωση των τελικών τους κριτικών. Αυτό το εύρος προσέγγισης από τους επισκέπτες, οι οποίοι καθορίζουν τις προτιμήσεις τους μήνες πριν από την άφιξή τους, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων μπορούν να αντλήσουν σημαντικά διδάγματα από αυτήν την παρατήρηση, ενισχύοντας τις προσπάθειές τους για την προσέλκυση νέων επισκεπτών και τη διατήρηση υψηλών βαθμολογιών. Η δυνατότητα προγνωστικής προώθησης επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προβλέπουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των επισκεπτών τους, προσαρμόζοντας ανάλογα τις παροχές και τις διαφημιστικές τους εκστρατείες.

Επιπλέον, ο επίλογος τονίζει τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης των τάσεων κρατήσεων και της ανταπόκρισης σε αυτές για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πελατών. Με τη σωστή διαχείριση του χρονικού παραθύρου προσκαλούνται πελάτες που εκφράζουν προηγούμενα το ενδιαφέρον τους, προσφέροντας έτσι μια σταθερή βάση για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Τελικά, αναδεικνύεται η σύνδεση μεταξύ της εξυπνάδας στον σχεδιασμό της προώθησης και της ενεργητικής προσαρμογής στις διακυμάνσεις της καταναλωτικής συμπεριφοράς, καθιστώντας την προηγούμενη κράτηση ένα κλειδί για την επιτυχία στον ανταγωνιστικό χώρο της φιλοξενίας.

Αν θέλετε αύξηση κρατήσεων και εσόδων...

Μία είναι η λύση. Απευθυνθείτε στην e-bnb.gr, που εκτός από την καταχώρηση του ακινήτου σας, σας προσφέρει :

  • καταχώρηση ακινήτου στις κατάλληλες πλατφόρμες
  • διαχείριση κρατήσεων με μηδενικό ρίσκο διπλοκράτησης
  • επικοινωνία πελατών πριν και μετά τη διαμονή τους
  • δωρεάν online προώθηση με τα εργαλεία της e-bnb
  • δυνατή παρουσία και προβολή στα Social Media
  • ανάπτυξη σωστού πελατολογίου
  • περισσότερες κρατήσεις
  • αυξημένα κέρδη έως +60%

Πως μπορεί να σας βοηθήσει η e-bnb.gr

Αναλαμβάνουμε για εσάς ό,τι χρειάζεται το ακίνητο σας για να αυξήσετε τη πληρότητα και το κέρδος από τη βραχυχρόνια μίσθωση  :  καταχώρηση και διαχείριση πλατφορμών όπως Booking, Airbnb, κατασκευή και διαχείριση ιστοσελίδας για απευθείας κρατήσεις, Social Media (Facebook & Instagram), επικοινωνία με τους πελατες πριν τη κράτηση / κατα τη διάρκεια της διαμονής τους και μετά την αναχώρηση τους και εξειδικευμένες τεχνικές Μάρκετινγκ και Πωλήσεων για τα μέγιστα αποτελέσματα σε πληροτητα και κερδοφορία.

 

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού μαζί μας για να σας συζητήσουμε τις ανάγκες της δικής σας τουριστικής επιχείρησης και να σας ενημερώσουμε για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αυξήσετε τα έσοδα σας .

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

Φόρμα Επικοινωνίας


Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram και μείνετε πάντα ενημερωμένοι για αποτελεσματικότερη διαχείριση ακινήτων.